Krijg vertrouwen dat natuurlijk herstel mogelijk is

Onderzoek & Behandeling

In mijn praktijk in Haarlem onderzoek ik samen met jou hoe we het natuurlijke herstel op gang kunnen brengen. Zo besteed ik in het bijzonder aandacht aan de rol van spieren en het bindweefsel. Vaak veroorzaken deze structuren langdurige klachten.

Scala aan technieken
Met een scala aan technieken ondersteun ik jou om optimaal gebruik te maken van je fysieke mogelijkheden. Hierbij stel ik vragen als wat wil je bereiken en wat wil je graag veranderen? Op basis van je wensen kijken we welke aanpak het beste bij jouw situatie past.

 

Persoonlijk en betrokken 

Ik ga aan de slag en laat me inspireren door de interactie met jou. In mijn persoonlijke en betrokken benadering richt ik me allereerst op zaken als: wat zijn je kwaliteiten en positieve eigenschappen? Wat houdt je bezig? Wat wil je bereiken? Hoe is je fysieke situatie? Daaruit bepalen we samen een plan hoe we het natuurlijk herstel zo positief mogelijk kunnen inzetten.

 

Invloed op herstel
Mijn aanpak inspireert, verrast en brengt vaak een duurzame gedragsverandering teweeg waar jij de rest van je leven van profiteert. Zo ontwikkel je vernieuwende inzichten en ontstaan verrassende oplossingen om meer invloed te krijgen op je herstelproces.

 

Soorten behandelingen
Behandelingen variëren in tijdsduur waarbij naast de uitgebreide Myofasciale benadering ook een korte triggerpointmassage of een dry-needling sessie tot de mogelijkheden behoren.

 

Tarief en vergoedingen

Afhankelijk van het onderzoek en behandelplan kan een sessie een half uur tot een uur of langer duren. Hierbij hanteer ik een uurtarief van 92,00 euro.

Mijn begeleiding wordt geheel of gedeeltelijk vergoed via de meeste aanvullende polissen. Voor de verzekeraar valt de aanpak onder “niet gecontracteerde fysiotherapie” of “alternatieve geneeswijzen”. Je mag zelf kiezen welke van de twee voor jou het meest voordelig is. Kijk goed in de polis welke vergoeding je dit jaar ontvangt.

 

Betaling en annulering

Je wordt vriendelijk verzocht zelf zorg te dragen voor de betaling van je factuur. Na betaling kun je de factuur indienen bij de zorgverzekeraar. Voor het niet nakomen van gemaakte afspraken geldt een annuleringstijd van 48 uur. Voor afspraken van een half uur geldt: 24 uur van tevoren afzeggen. Als je niet tijdig afzegt, zal de afspraak in rekening worden gebracht.

De Myofasciale benadering

Spieren en het bindweefsel blijken vaak een grote rol te spelen bij regelmatig terugkerende pijn met een chronisch karakter. De Myofasciale benadering doorbreekt vaak het uitzichtloze pijnproces. Ik werk samen met jou aan het creëren van meer invloed en vertrouwen op het eigen lichaam, positiviteit en groei.

De Myofasciale benadering biedt een essentiële aanvulling op de reguliere medische zorg. De focus wordt namelijk gelegd op: 

 

  1. De rol van spieren en het bindweefsel;
  2. Tijd, aandacht en een luisterend oor;
  3. Het lichaam als geheel, zodat alle factoren die het natuurlijke herstel in de weg staan helder en tastbaar worden.
zelfbehandeling-Bonne Eigenhuis Fysiotherapie rug

Wat levert de Myofasciale benadering je op?

 
  1. Het geeft je inzicht en de regie om zelf bij te dragen aan structureel herstel.
  2. Het biedt je een oplossing in schijnbaar uitzichtloze en chronische pijn-situaties.
Bij meer dan 2.000 mensen die ik de afgelopen 20 jaar heb behandeld, was er bij aanvang sprake van een schijnbaar chronische en uitzichtloze situatie. Binnen 4 behandelsessies traden in 95% van de gevallen echter structurele verbeteringen op.
Fysiotherapie-Bonne-Eigenhuis

Myofasciaal Pijn Syndroom

Zodra het Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS) als diagnose wordt (h)erkend, nemen de herstelkansen voor patiënten toe. MPS is een goed behandelbaar pijnsyndroom. 

Lees meer over de Myofasciale benadering op Spierinzicht.com

Fysiotherapie-Bonne-Eigenhuis