Docent

Hogeschool van Amsterdam

Amsterdamse Hogeschool voor Paramedische Opleidingen
Sinds 2007 doceert Bonne aan de Amsterdam School of Health Professions.
Hij geeft les in de volgende vakken: 

 

Hogeschool van Amsterdam

www.ampo.hva.nl

Big Move Institute

BigMove is spelen. Spelen is durven, doen en laten. Tijdens Big Move bijeenkomsten werk je samen met plezier aan je gezondheid. Je voelt je fitter en beweegt meer. Je wordt sterker en krijgt meer zelfvertrouwen. Je legt makkelijker contact, je kunt meer, wilt meer en doet meer.

Big!Move institute
methode BigMove
Een innovatieve methode voor gedragsverandering, waarbij mensen worden verleid om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.


De methode BigMove ontstaat vanuit frustratie van een aantal zorgverleners. Huisarts Louis Overgoor ziet tijdens zijn consulten steeds weer dezelfde mensen met dezelfde klachten. “Misschien moet de gezondheidszorg wel veranderen”, denkt Louis. Er ontstaat een nieuwe visie (GG/ZZ) die de gezondheidszorg in Nederland en Europa een zeer interessante wending geeft.

Project GIGA Project GIGA Project GIGA
Project GIGA Project GIGA Project GIGA

GG-ZZ-visie

De GG-ZZ visie maakt een onderscheid tussen ziekte en zorg (ZZ) enerzijds en gezondheid en gedrag (GG) anderzijds. Dit onderscheid biedt meer helderheid voor zowel patiënt als zorgverlener. De patiënt kan bewust kiezen. "Ik wil hulp voor mijn ziekte?" of "Ik wil mijn gezondheid versterken?" De positie van de zorgverlener wordt zuiverder. Er ontstaat een nieuw beroep: de “BigMove-begeleider”.

Scholing "I Move"

De BigMove- begeleider volgt allereerst de 3 daagse scholing "I Move". Samen met o.a. Marijn Aalders, Helene van Gorkum en Marja Peltenburg geeft Bonne deze scholing aan psychologen en paramedici. De I Move is een nieuwe kijk- en handelfunctie in de gezondheidszorg.

Big Move is deels gebaseerd op wetenschappelijke gegevens, maar deels ook vanuit ons gevoel. Plezier staat voorop, dat leidt tot inspiratie. Mensen moeten de spreekkamer uit, de wijk in. Daarbij gaan we uit van de kracht van mensen, niet van de klacht. De focus ligt op gezond gedrag. ”

Louis Overgoor, huisarts

Preventie en gedragsverandering stroken niet met elkaar. Iemand gaat niet afvallen, omdat hij anders een hartaanval krijgt. Vanuit angst ongezond gedrag veranderen, werkt niet. Het werkt wel als je mensen verleidt en prikkelt, dat is wat wij proberen. ”

Marijn Aalders, fysiotherapeut

www.bigmove.nu